Hírek

Forgalmi rend változás

Forgalmi rend változás

Tisztelt Lakosság!

Az elmúlt napokban Záhony határátkelő térségében a kilépő irányban extrém mértékben megnövekedett tranzit forgalom ma reggelre a 4 sz. I. r. fúton Záhony határátkelőtől közel 22 km hosszú sort alkotott a főúton.

Az egybefüggő kamionsor a főút 2 forgalmi sávos szakaszán a szelvényezés szerinti jobb pályán helyezkedett el, a főút bal pályáján pedig kialakult a kétirányú forgalom az egymásnak szemből érkező járművel egymás kölcsönös kikerülése mellett. A közúti közlekedés biztonságára veszélyt jelentő helyzet megszüntetése érdekében ma délelőtt a Megyei Rendőrfőkapitányság képviselőivel szakmai egyeztetést tartottunk, melynek eredményéről az előzetes telefonos egyeztetésünket írásban megerősítve az alábbi tájékoztatást adom:

A 4145 j. ök. út Kisvárda és Tiszabezdéd között egyirányúsításra került. Az egyirányúsítás során az összekötő út jobb pályáján kerül várakoztatásra a záhonyi határátkelőnél Ukrajnába belépni szándékozó tranzit forgalom, a bal pályán pedig – párhuzamosan a várakozó kamionsávval – bonyolódik az egyéb közúti forgalom, csatornázottan, délről északi irányba, egyirányú úttesten A szemből érkező forgalom forgalomtechnikai eszközökkel és a rendőrhatóság támogatásával kizárásra került.

A 4 sz. I. r. főút 323+570 km szelvénytől (Komorói körforgalom) délre esően várakozó kamionforgalom átterelése a 4145 j. ök. útra ma este 19.00 órától kezdődően megkezdődött.

A holnapi nap folyamán kijelölésre kerül a tranzit forgalom részére használható útvonal, melynek során Kisvárdától délre eső területről érkező tranzit forgalmat a 4153 j. Kisvárda déli elkerülő úton keresztül, majd a 4155 j. ök. úton keresztül tereljük a már egyirányúsított 4145 j. ök. útra. A 381 sz. II. r. főútról (Cigánd, Kékcse felől) érkező tranzit forgalom szintén a 4153 j. Kisvárda déli elkerülő útra történő megirányítással, azon keresztül, majd a 4155 j. ök. úton keresztül kerül a kijelölt 4145 j. ök. útra.

A 4145 j. ök. út és a 4147 j. ök. út (Tiszabezdéd dél) csomópontjában a rendőrhatóság jelenléte mellett szakaszosan kerül a forgalom visszaterelésre a 4 sz. I. r. főútra a 4147 j. ök. úton keresztül.

Tájékoztatásul:
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Igazgatóság
Üzemeltetési és fenntartási osztály

Időjárás

booked.net

Névnap

2024. április 28. vasárnap
Valéria, Nimród
05:35 20:01

Holnap
Péter
napja lesz.