Anarcs Polgárőr Szervezet PDF Nyomtatás E-mail
FacebookTwitterIWIWSatartlapGoogle bookmarkJP-Bookmark

Szervezetünk az Országos Polgárőr Szövetség tagja, amelynek keretében jelenleg közel 90 ezer polgárőr teljesít szolgálatot. Megyénkben a 6200 polgárőrt 162 egyesület tömöríti. A megye 11 régióra van felosztva, mi a 7. régióba tartozunk.

Szervezetünk 2007-ben alakult 15 alapító taggal, viszont ma már 26 polgárőr szolgál közöttünk.

Elsődleges feladatunk a község közbiztonságának javítása. A szituációs bűnmegelőzés mellett, vagyis a járőrözés mellett mára kibővült a tevékenységi kör. Ma már nemcsak a rendőrség, hanem a határőrség feladataiba is besegítünk. Részt veszünk a környezetvédelemben, a gyermek- és ifjúságvédelemben, a kábítószer-fogyasztás megelőzésében, a rendezvények, sportesemények biztosításában. Részt veszünk a közlekedés biztonságának biztosításában, a helyes közlekedési magatartás oktatásában. Az ösztönös védekezési reflexet ma már a tudatos és szakmailag megalapozott munka jellemzi. A polgárőrök folyamatosan képzéseken vesznek részt.

Szervezetünk anyagi fenntartásában a polgárőr-tagdíjon és a pályázatokon túl, az önkormányzat és helyi vállalkozók is részt vesznek. Sokan nem tudják, sőt bizonyos felmérések szerint a lakosság 16%-a azt hiszi, hogy a polgárőrök fizetést kapnak munkájukért. Nagy tévedésben vannak, akik így gondolják. Minden polgárőr, a helyi, a megyei és országos vezetők is, térítés nélkül végzik hazafias, önként vállalt tevékenységüket, szabadidejüket, sőt nem egyszer saját anyagi forrásaikat feláldozva.

A polgárőrség hungaricum. Ezt mi vittük be az EU-ba. Csodálkoznak a külföldi szakemberek, hogy van egy ország, itt Európa közepén, ahol a biztonságért vannak, akik beáldoznak szabadidőt, kosztpénzt, gépkocsit, mindezt ingyen és társadalmi munkában.

http://apsz.shp.hu oldal az anarcsi polgárőrök honlapja. Szörföljön bátran a lapokon és szerezzen információt rólunk, akik éjjelente járőrözünk, és vigyázzuk az Ön autóját, házát, értékeit.

 
Ma 2018. február 17., szombat, Donát napja van. Holnap Bernadett napja lesz!

Községünk jeles épületei

Anarcsi Hirmondó

anarcsi hirmondo 2013 12