Hírek

A családok ünnepi készülődését tartós élelmiszercsomaggal segítjük

Húsvéthoz közeledve minden kedves anarcsi lakosnak kellemes húsvéti ünnepet kívánok.
Kérek mindenkit, hogy a járványügyi előírásokat tartsák be, csak szűk családi körben ünnepeljenek!

A családok ünnepi készülődését polgármesteri határozat alapján tartós ÉLELMISZERCSOMAGGAL segítjük.

A támogatást a polgármester határozathozatal nélkül állapítja meg, az egyszeri karácsonyi támogatás 2020-ban elfogadott jogosultsági listája alapján osztja ki, átvételi-elismervény aláírásával az alábbiak szerint:
Figyelemmel a jelenlegi fennálló fertőzöttségre, valamint az érvényben lévő kormányzati rendelkezésekre az egyszeri karácsonyi támogatás 2020-ban elfogadott jogosultsági listája alapján a jogosultak az átvételi elismervényt az osztás előtti időpontban megkapják. Az osztás alkalmával a kitöltött aláírt elismervény visszaadásával veheti át az élelmiszer csomagot a jogosult. Aki a megjelölt napokon nem tudja átvenni a csomagot, az a megküldött, kitöltött és aláírt átvételi elismervény átadásával meghatalmazhatja a hozzátartozóját, szomszédját a csomag átvételére. Aki nem szerepel a listán, így nem kap átvételi elismervényt, de a jogosultsági feltételeknek megfelel, az jogosultságát szíveskedjen jelezni a 06-45/404-011 telefonszámon, hogy regisztrálhassuk és részére az átvételi elismervényt lehetőség szerint az osztást megelőzően el tudjuk juttatni.
Az élelmiszercsomag kiosztásának tervezett időpontja: 2021. március 29.-30. 8.00-tól

A támogatást az önkormányzat kiszállítja a jogosultak részére.

Aki az osztás napján, a kiszállítás alkalmával nem tudja átvenni a csomagját az 2021. március 31-én, telefonon történő egyeztetést követően 13.00-15.00-ig az önkormányzati hivatal előtt átveheti. Akihez még ezen időpontig sem jut el a csomag, az 2021. április 7-től, telefonos egyeztetést követően veheti át, szintén az önkormányzati hivatalban.
A jogosultsági igényt, valamint az élelmiszercsomag átvételét 2021. április 15-ig lehet jelezni. Az időpont elmulasztása jogvesztő. Az esetlegesen kiosztásra nem kerülő csomagokat a polgármester rendkívüli települési támogatásként ítéli oda a rendkívüli települési támogatást igénylőknek.

Felhívom a lakosság figyelmét, hogy az avar és a kerti hulladékok égetése 2021. január 1-jétől a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény rendelkezései értelmében az ország egész területén TILOS!
A külterületi irányított égetések az 54/2014. (XII. 5.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat szerint bejelentés alapján lehetséges, mely az idén már nem illetékköteles.

A háziorvosi ellátás a megszokott rendelés szerint zajlik. Kérünk mindenkit, hogy csak indokolt esetben keresse fel a háziorvost!

Gyógyszert iratni csak és kizárólag telefonon lehet, lehetőség szerint havonta egy alkalommal. Orvosi rendelő telefonszáma: 06- 45-404-000
A fogorvosi ellátás csak előre egyeztetett időpontban történik.

Az Önkormányzati Hivatal 2021. március 8-tól 2021. március 29-ig zárva tart, telefonos ügyeletet tartunk a 06-45- 404-011 telefonszámon.
Polgármester elérhetősége: 06-30- 215-2340
Mindenki vigyázzon magára és egymásra!

Együtt újra sikerülni fog! Tisztelettel:
Kertész Zoltán
polgármester

Időjárás

booked.net

Névnap

2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
05:53 19:47

Holnap
Emma
napja lesz.