Hírek

Czóbel Minka halálának 75. évfordulója

megemlekezes 02

„A fény felitta lelkét, véle szálla
Máslét titkos, magasztos távolába.”
                                                 (Krisztus)

1947. január 17-én déli 12 órakor hagyta ezt a földi létet a költőnő, hogy átköltözzön az örökkévalóság világába. Csodás verseket, írásokat hagyott ránk. Emlékét őrzi a község, az oktatási intézmények, az irodalomszerető emberek. Temetése napján még a természet is pompázatos módon búcsúzott imádójától. A tiszta januári égbolton kisütött a nap, a fák és bokrok zúzmaraterhüktől mélyen meghajoltak. Olyan volt a park, amilyennek sokszor látta álmaiban, a képzelet csodás világában.

2022. január 17-én, amikor a költőnő halálának 75. évfordulójára emlékeztünk a természet újra megajándékozott bennünket a zúzmarás fák csodás látványával. A költőnő síremlékén déli 12 órakor megszólalt a harang, majd Biró Józsefné és Pirigyi Anita tanuló előadásában hallgattuk meg Czóbel Minka Honvágy és a Magyar szem című verseit.

A megemlékezés végén Anarcs Község Önkormányzata részéről Kertész Zoltánné képviselő és Tarsoly Barna alpolgármester helyezett el a koszorút. Az oktatási intézmények koszorúját Pappné Révész Judit óvodavezető és Csépke Dóra munkaközösség-vezető helyezte el.

A megemlékezés közös főhajtással ért véget.

Időjárás

booked.net

Névnap

2024. április 19. péntek
Emma
05:51 19:48

Holnap
Tivadar, Odett
napja lesz.