Hírek

Humán szolgáltatások fejlesztése a Kisvárdai járásban

szechenyi 2020 strukturalis alap logo

Sajtóközlemény

Humán szolgáltatások fejlesztése a Kisvárdai járásban

2018.04.25.

A Kisvárda Város Önkormányzata által vezetett konzorcium benyújtotta pályázatát az EFOP-1.5.3-16 „Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben – kedvezményezett térségek” című felhívásra. Az EFOP-1.5.3-16-2017-00044 számú „Humán szolgáltatások fejlesztése a Kis-várdai járásban” című támogatási kérelem bruttó 465 435 215,- Ft támogatásban részesült, a támogatás formája 100% vissza nem térítendő támogatás. A forrást az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A konzorcium tagjai: Kisvárda Város Önkormányzata (konzorciumvezető), Anarcs Község Ön-kormányzata, Gyulaháza Község Önkormányzata, Fényeslitke Község Önkormányzata és Tisza-kanyár Község Önkormányzata.

Jelen projekt - a helyi fejlesztési stratégiákhoz, intézkedési tervekhez illeszkedve - a társadalmi felzár-kózást segíti elő járási szinten belül (elsősorban az öt pályázó településre vonatkozóan a - humán közszolgáltatások hatékonyságának növelése, - azokhoz történő hozzáférés javítása, valamint - a terüle-ti különbségek csökkentése érdekében tervezett beavatkozások együttes megvalósításával.

A társadalmi felzárkózás érdekében szakterületeken átívelő, átfogó (komplex) megközelítésre van szükség, amely programszerű, integrált módon megvalósított beavatkozásokat tesz lehetővé.

A fő cél elérése érdekében ezért a tervezett projektelemek ezen integrált megközelítésre épülnek, in-tegrált módon valósulnak meg, amely ágazatközi, azaz több szakterületet lefedő, komplex projektet eredményez.

A projekt kiemelten foglalkozik a foglalkoztatás javításával (szakember-ellátottság fejlesztése és a hátrányos helyzetben levő emberek munkaerő-piaci helyzetének erősítése révén), ennek kapcsán pedig az oktatáshoz való hozzáférés fejlesztésével.
Jelentős hangsúlyt helyez az oktatáshoz való hozzáférés fejlesztésével, a lakosság egészségügyi helyzetének javításával, leszakadó térségek felzárkóztatásával, a leszakadó társadalmi csoportok esélyegyenlőségének és életminőségének javításával (a helyi közösségek erősítésén keresztül), ezál-tal iránymutatást nyújtva a lehetséges kedvezményezetteknek, azonosítva a térség gazdasági és hu-mán erőforrás fejlesztésének kulcsprojektjeit, amelyek hozzájárulnak a lakosság helyben maradásá-hoz.

A projektmegvalósítás kezdete: 2018.05.01.
A projekt tervezett fizikai befejezése: 2021.04.30.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

További információ kérhető:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

kommunikacios_terv_EFOP153.pdf LETÖLTÉSE

Időjárás

booked.net

Névnap

2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
04:56 20:39

Holnap
Magdolna, Magdaléna, Léna
napja lesz.