„Anarcsi Iskolás Gyermekekért" Alapítvány

„Anarcsi Iskolás Gyermekekért" Alapítvány

aigy

Az „Anarcsi Iskolás Gyermekekért” Alapítvány 2009-ben jött létre azzal a céllal, hogy az iskolás gyermekek közösségi életét segítse. Közösségi rendezvények, egészséges életmóddal kapcsolatos társadalmi tevékenységek végzését vállaltuk. Ezek a célok időközben bővültek: drogprevenciós és kulturális programokat hajtottunk végre.

A Béres József TIT-teé (Kisvárda) különösen a kulturális programok terén, az anarcsi Czóbel Minka Baráti Körrel az iskoli ünnepségeken, előadásokon dolgozunk közösen.

A Van Esély Közhasznú Egyesülettel drogprevenciós programot valósítunk meg. Önálló rendezvényeinket állandó önkéntes segítőink támogatják.

Az anarcsi kézimunka szakkör tagjai - akik javarészt nyugdíjasok - mellett az évek során szép számmal segítették az alapítvány munkáját volt iskolásaink, akik közösségi szolgálat keretében tevékenykedtek rendezvényeinken. Az alapítványunk rendszeres segítője a helyi önkormányzat, tőlük a rendezvények lebonyolításához szükséges anyagokat, esetenként alapanyagokat (pl. nép ételek készítéséhez) kapunk terítésmentesen.

Eddig az alapítványunk egy NKA pályázatot nyújtott be, mely sajnos várólistára került, de nem kaptunk támogatást, 2018-ban az E-on karácsony pályázatunk sem nyert.

Az alapítvány fogadja az iskola volt tanulóit közösségi szolgálatra, mely során a középiskolások programjainkon felügyeletet, segítő tevékenységet végeznek.

http://aigy.hupont.hu/